+32486373066 info@thebackupplan.be

Het grote PREVIEWINTERVIEW naar aanleiding van BACKUPFEST 2016

ebr_9346-3-x-13x181

Rotselaar, Woensdag 09 November 2016, 20u03

Op de vooravond van de vooravond van Backupfest 2016 heb ik afgesproken met de 3 fronthoppers van de 3 topbands die zullen aantreden in Sportoase De Toren in Rotselaar op 11 november. Onze Jerre (JD) is als eerste op de afspraak, gelukkig ook want dit interview gaat door bij hem thuis. Jeroen (JDH) van 3 Way Stereo en Adriaan (A) van Soundrascalz nestelen zich ietwat ongemakkelijk naast de gastheer in de zetel. Met elk een biertje in de hand, kan het interview beginnen.

Heren, bedankt voor jullie tijd, ik begrijp dat het niet evident is om zo vlak voor een groot optreden nog interviews te geven. Zijn jullie er klaar voor?

JDH: Wij zijn klaar geboren, dus laat Backupfest maar komen!
JD: Ow shit, is dat vrijdag al?! Ik ga de jongens dringend nog eens bellen voor een repetitie… (verlaat even de kamer)
A: Gast, wie denkt ge wel dat hier zit? De Soundrascalz zijn klaar, al de rest is shit!

Ik merk hier duidelijk heel wat enthousiasme, wat jullie siert. Wat vinden jullie van het initiatief Backupfest?

A: Alles fijn en alles dope, nu nog veel volk is wat ik hope!
JDH: Het werd tijd dat er eens iets werd georganiseerd in Rotselaar, verdomme!

Jullie groepen kwamen elkaar tegen op de Rockrally van Wild in ’t Park. Er hing toen wel wat spanning in de lucht tussen de fans van Soundrascalz en die van 3 Way Stereo. Is Backupfest een ideaal moment om de strijdbijl te begraven?

JDH: Om te beginnen wil ik graag even zeggen dat het sowieso erg bizar is om als Hip-Hop groep mee te doen aan een ROCK-rally! Maar goed, voor ons ligt dat in het verleden. Dat onze fans zo fanatiek zijn zit in ons Baals bloed en vinden wij alleen maar fijn. Er is ook helemaal niks mis met wat gezonde competitie.
A: Dat verhaal is ook hopeloos lang uitgesponnen, uiteindelijk hebben toen de beste gewonnen! Al dat gezever en gedoe achteraf, raakte ons diep en vonden wij maar al te straf. Ieder zijn stijl en ieder zijn muziek, vrijdag wordt een muzikaal feestje, echt vet ziek!

(Jeroen (JD) zet zich ondertussen weer neer bij de rest)

Jeroen (JD), waarom kozen jullie net hen om te komen optreden op Backupfest 2016?

JD: Ik ken Jeroen (JDH) al langer dan vandaag. Toen hij met zijn kompanen 3 Way Stereo oprichtte, was mijn interesse meteen gewekt, de rest van de groep was ook snel overtuigd om hen te vragen. Hun muziek heeft een bepaalde oerkracht die op ons podium perfect zal passen. De mannen van Soundrascalz zagen we voor het eerst aan het werk op de Rockrally van Wild in ’t Park en ook dat wist ons te bekoren. En dat Adriaan (A) ook naast het podium alles de hele tijd weet te rijmen is ronduit in-druk-wek-kend!

Jongens, dat zijn mooie woorden die jullie richting uitkomen. Kenden jullie, om het even in de omgekeerde richting te vragen, The Backup Plan al?

A: In Wijgmaal kennen we ze al wel lang, ook al maakt hun rockgeweld ons een beetje bang. Hun fluo-vesten maakt ze wel sympathiek, en ga naar de dokter wanneer je bent ziek. De vriendschap is aanwezig, ondanks al die gitaren… het rijmen kan wel beter, maar ik zal ze hier wat sparen!
JDH: ‘Zweetreet’ is een nummer dat hier in Baal spontaan beginnen zingen tijdens zomerse braderieën. Hun muziek is hard, net als de onze, maar naast het podium zijn ze, net zoals wij, brave mannen. Hoewel het deugnieten durven zijn ook: Ik hoorde dat ze wel eens hele interviews durven verzinnen, maar dat kan ik toch maar moeilijk geloven. (lacht)
JD: Dat zou inderdaad een stapje te ver gaan. (lacht harder)
A + JDH: (lachen nog harder)

Wat verwachten jullie van vrijdag? En wat mogen we van jullie verwachten?

JDH: We spelen vrij vroeg, maar verwachten toch al wel een hele hoop mensen waar we samen de boel mee in vuur en vlam kunnen zetten. Wij zijn klaar om onze reeds opgebouwde live-reputatie alle eer aan te doen en zullen knallen als nooit tevoren…
A: Wij zorgen voor de hip en voor de hop en zullen vrouwtjes doen gillen met onze smile en onze kop. Met dé Soundrascalz is het feest gegarandeerd; het dak gaat er af… zonder dat iemand zich bezeert.
JD: Wij hopen natuurlijk op veel volk. Dat de bands hun ding zullen doen, daar hebben we vertrouwen in. Zelf hebben we wel wat nieuw materiaal dat we graag willen voorstellen en hebben we ook onze set helemaal omgegooid en dat allemaal om de fans te plezieren.

Jullie zijn duidelijk klaar voor vrijdag, maar wat met de toekomst? Kunnen jullie ons misschien een scoop geven?

A: Teksten schrijven, nooit vervelen… Op kleine en grote festivals spelen. De focus is aanwezig, ons doel en plan ligt aldaar… Mensen entertainen en verbazen en dan… klaar!
JDH: Wij zijn (zo goed als) rond met het inblikken van onze eerste CD en hopen die heel weldra aan de man te brengen! Heel Baal heeft alvast een exemplaar besteld, nu de rest van de wereld nog.
JD: Wij hopen om eerst al Backupfest te overleven en als het dan enigszins mag ook de Nieuwe Lichting te winnen en er dan heel erg rijk mee worden ook, als het kan. Graag zelfs…

Leuk allemaal, ik voel hier een zekere collegiale muzikale vibe in de kamer zweven. Zou het kunnen dat jullie ooit samen iets doen?

JDH: Ik stel voor dat als The Backup Plan groter zou worden ze ons meepakken als voorprogramma en dan zullen wij hen meenemen als wij eerder beroemd zijn.
A: Misschien is het tijd voor een rock-hiphop collectief? Ik zorg voor de teksten, jullie voor ’t gerief!
JD: Euh… (denkt lang na) …ik denk dat Backupfest samen genoeg is voor ons, kwestie van elkaars schtijl niet in de weg te staan, ik denk dat we dus beter vrienden blijven, muzikaal gezien dan.

Dat is een duidelijke mening. Mag ik dan eindigen met jullie heel veel succes toe te wensen, zowel voor vrijdag, maar zeker ook voor de toekomst! Mij zal je zeker zien staan op de eerste rij (aan den toog waarschijnlijk). Veel plezier he gasten!

JD: Bedankt!
A: Yo yo yo!
JDH: Merci!

 

(Belangrijk bericht aan de lezer: Dit interview kan stereotiepe kenmerken met lichte overdrijving extra in de verf hebben gezet, met als doel niet om te kwetsen, maar eerder het bijdragen aan de goede sfeer die wij op onze optredensavond beogen. Verder zouden de vele antwoorden sporen kunnen bevatten van dichterlijke vrijheid, verzinsels en andere nonsens. Zeggen dat dit interview volledig is verzonnen zou kort door de bocht zijn, doch heel erg kort bij de waarheid kunnen liggen – einde belangrijk bericht)

ebr_9346-3-x-13x181

(na lang aandringen wist ik de jongens te overtuigen om deze maagdelijk witte outfits aan te trekken en te poseren – van links naar rechts: Adriaan van Soundrascalz, onze Jerre van The Backup Plan en Jeroen De Haes van 3 Way Stereo)