+32486373066 info@thebackupplan.be

GROOT NIEUWS! (zoals beloofd enal…)

FotookeTintel

THE BACKUP PLAN stelt u met enige trots voor: EEN SPLINTERNIEUWE GITARIST!

We schrijven woensdag 13 april, een dag die naast een buitenspeeldag voor kinderen die niet meer weten wat een buiten is, een absolute hoogdag zal worden in de geschiedenis van de Belgische Muziek. The Backup Plan heeft, na een serieuze zoektocht, eindelijk een nieuwe gitarist gevonden. Een zoektocht die verre van over een leien dakje liep, ook even echt over een leien dakje liep, maar die nu toch ten einde is. Wij stellen u met trots voor: Tomasz Tintel!

Als grote fan van The Backup Plan denkt u waarschijnlijk op dit moment het volgende: ‘Hey, die Tomasz lijkt sprekend op Tomas, de vorige gitarist van The Backup Plan en ze zijn mij hier weer wat blaasjes aan het wijsmaken’. Wij begrijpen de kans op verwarring, maar om alle mogelijke kritiek te pareren hebben wij gevraagd om een kopie te kunnen mogen van Tomasz zijn enige en echte Hongaarse paspoort (zie hieronder) én, niet geheel onbelangrijk Tomas, de vorige gitarist, heeft GEEN snor en deze heeft overduidelijk wel eentje. Hoe we zo toevallig bij Tomasz zijn terecht gekomen, kan u lezen in het volgende en meteen ook eerste exclusieve interview met de nieuwste aanwinst van The Backup Plan.

Tomasz Tintel Paspoort

(Deze kopie van het originele Hongaarse paspoort van Tomasz Tintel toont aan dat de woorden die u hier boven én onder zal lezen de absolute waarheid zijn en niets anders dan de waarheid. Zijn naam is zelfs zo moeilijk dat Tomasz in zijn handtekening zelfs zijn eigen naam verkeerd schreef, gekke Tomasz!)

Wat achtergrondinformatie:

Eind februari, ergens eind jaren 80, ergens in Hongarije (meerbepaald in Szeged) Tomasz ziet het levenslicht als tweede zoon van het gezin Tintel. Vader Zsolt en moeder Olga zijn absoluut in de wolken met hun opvallend grote (71cm) boreling. Tomasz blijkt een absoluut ritmisch kind te zijn en dat zal het gezin geweten hebben: dag in dag uit roepen om eten en aandacht, kortom: letterlijk EN figuurlijk de handen vol met deze huilbaby.

Het gezin zal later nog uitgebreid worden met nog 2 zonen en nog een tweeling, 2 dochtertjes. In totaal 6 kinderen, wat naar de kleine kant is volgens Hongaarse normen. Tomasz kent een extreem katholieke opvoeding, maar kan de nieuwsgierigheid naar de duistere kant niet verbergen. Hij zoekt zijn gading in de ‘Duivelse Westerse Liederen’ zoals zijn vader het noemt en dat zorgt voor heel wat spanningen in de anders zo voorbeeldige familie.

Wanneer Tomasz in de vroege pubertijd komt, zet hij zich volledig af tegen de rest van zijn gezin. Hij ziet er uit als een jonge Axl Rose en begint stiekem gitaarlessen te volgen. De zondagse mis wordt steevast overgeslagen en wanneer hij voor de 3de zaterdag op rij wegglipt uit huis om een rockconcert mee te pikken, wordt Tomasz, op zijn 14de verjaardag nota bene, uit huis gezet.Tomasz Family

(Het gezin Tintel, met helemaal rechts, de reeds geradicaliseerde Rocker Tomasz)

Tomas Tintel, de voormalige Gitarist van The Backup Plan, heeft in het verleden zijn diensten bewezen. Hij beweerde ooit op een dronken avond dat hij was vernoemd naar een verre neef uit Hongarije. Een verhaal dat toen werd afgedaan als ‘dronkemansgelal’ en ‘hij is weer daar met zijn gezever’, kreeg na het vertrek van Tomas een heel andere wending. Toen er op youtube een filmpje opdook van een ‘tweeling’ die samen een muziekstuk op piano componeerden, bleek 1 van de 2 onze Tomas Tintel te zijn in zijn vroegere jaren. Daar wij geen weet van een tweelingbroer hadden, wees verder onderzoek uit dat het ging om een geplande ontmoeting midden jaren 90 tussen Tomas en Tomasz. Onze interesse was aanwezig!

U kan dat bewuste filmpje HIER terug vinden.
(Merk ook op hoe ene Miley C. deze compositie later gebruikte om te misbruiken in één of ander hitje)

Iemand die er uit ziet als ‘onze Tomas’ en een even muzikaal gedreven is, dat ZOU wel eens de perfecte invulling kunnen zijn van de leegte die Tomas had achter gelaten. Wij dus de vlieger op, samen met Tomas als tolk, naar zijn neef, die professor in de muzikale beleving bij zeeleeuwen blijkt te zijn aan de universiteit van Szeged. (meteen ook de foto die we hadden gedropt op onze facebookpagina). Een gesprek hebben zonder een afspraak te maken is blijkbaar geen sinecure, maar gelukkig hadden we zijn achterneef Tomas bij. Nadat we bij zijn bevallige assistente passeerden, mochten we plaatsnemen in het stijlvolle, poepchique bureau van Professor Tintel. Wat volgt is een stukje geschiedenis.

(Dit interview werd vastgelegd op tape, maar helaas is na het overnemen van het gesprek in deze tekst, het bandje in brand gevlogen en heeft nadien de hond het nog 2x opgegeten… Hiervoor onze excuses, maar we zouden nooit zo lame zijn om gewoon simpelweg te vertalen met google.translate… Neen, zo zijn we niet!)

——————————————————————————————————————————

HET INTERVIEW:

Wij, via Tomas: Tisztelt Professzor, akkor köszönjük meg kétségtelenül értékes időt. 

Prof. Tintel: Ön barátait retardált unokatestvére, magától értetődik, hogy én, hogy időt. Hogyan segíthetek?

Wij, via Tomas: Láttunk egy filmet rólad és Tomas az interneten, hogy hol van mentén szép zeneművet együtt ökölvívást. Mivel Tomas döntött egy ideje megállni a banda, arra gondoltunk, ha továbbra is részt zenével?

Prof. Tintel: Srácok, lehet, hogy egy kicsit furcsa azt mondani, de én soha nem szűnt meg zenélni. Annak ellenére, hogy sok küzdelmek, hogy már ismert itthon főleg az apám, a zene az, ami tartotta bennem egyenes. Sőt, még tett róla, hogy én vagyok, aki ma vagyok.

Wij, via Tomas: Ön most egy professzor zenei élményt oroszlánfókák, de soha nem akar más pályát követnek? Gondolok akció barátságos és nem olyan jól ismert csoport a túlsó Rotselaar?

Prof. Tintel: Gyere egészen a falu kérdezni valamit? Meg kell őrült! De akkor érintse fájó pont: ez mindig is az álmom, hogy játsszon kitűnően.

Wij, via Tomas: Szeretnéd, ha egy erős kifogás, mint az Ön teljes gazdag (és itt nem csupán a pénztárca, hahaha), hogy elhagyják az élet, és válasszon egy bizonytalan léte, mint gitáros a csoport?

Prof. Tintel: El kell menni oda kell gondolni, de van az évek valamivel kevesebb néző munkahely biztonsága (a válság itt kihat ismert az utóbbi években), úgyhogy szeretnék választani a kaland. Ariba!

Wij, tegen elkaar: Amai, dat gaat hier vlot!

Wij, via Tomas: Ez az Ön számára, mint tudjuk, szerdán tizenharmadik napján a negyedik hónapban javaslatot tesz a nyilvánosság számára? Az is ismert, kívül kerek, de a rajongók nem voltak aznap csinál. Tudjuk majd örül a jó hír!

Prof. Tintel: Minden jó nekem, de itt hagytál? Szerettem volna egy nap, és még mindig kell tanítani, amíg fél tíz után.

Wij, via Tomas: Nem probléma, mi ugyan érteni. Hamarosan találkozunk majd professzor és köszönöm ezt a szép interjút!

Prof. Tintel: (Nem válaszol, mert egyértelmű, már messze álomvilág.)

Wij tegen elkaar: Hahaha, wat een gekke professor!

——————————————————————————————————————————

Dit ongetwijfeld verhelderende interview maakt alleen maar duidelijk dat Tomasz, de verre neef van Tomas, het nieuwste lid is van The Backup Plan. Hoe we de nog aanwezige taalbarrière zullen overwinnen en of Tomasz ook effectief gitaar kan spelen, dat zullen we weldra merken, maar een Backup Plan-kostuum heeft hij alvast. Gisteren zijn we hem gaan afhalen op de luchthaven van Schiphol en u kan hem nu voor het eerst bewonderen op foto. Op donderdag 5 mei maken we een afspraak op de festivalweide van Wild in ’t Park, waar u nader kan kennis maken met onze nieuwe vriend Tomasz. Meer info & tickets: HIER!

Köszönet és labdák! (wat zoveel wil zeggen als ‘Bedankt en de ballen!)

12986307_10154028642043326_1375835782_o (1)